Een inspirerende avond met BvjM?

Of liever een inspirerende ochtend of middag? Kan ook natuurlijk. Je kunt ons in overleg boeken om te komen vertellen over de waarde van een goed gesprek.

Een gesprek lukt alleen als je het met elkaar doet. Dat klinkt als een open deur, maar dat is het niet. Want hoe vind je mensen die samen met jou in gesprek willen gaan? Wie heeft daar ook zin in, met wie voel je je vertrouwd genoeg om dat aan te durven, en zo zijn er meer lastige kanten te verzinnen.

Het ‘samen’ zoals dat er pakweg dertig jaar geleden uitzag, is niet meer. Het aantal huwelijksjubilea van 40 jaar of meer is flink gedaald, een levenslange loopbaan bij één werkgever is een unicum geworden, en dat geldt ook voor langdurige lidmaatschappen van kerken of verenigingen.
Er is een los/vastere vorm van ‘samen’ voor in de plaats gekomen. Een vorm waarin vaker gewisseld wordt van partner/baan/woonplaats/vrienden, waardoor we dus meer mensen leren kennen maar minder intensief.
Bij het moderne ‘samen’ speelt ook de digitale wereld een grote rol. Je speelt nu niet alleen een potje schaak met die ene oom die dat toevallig kan, maar je kunt je wereldwijd meten met mensen die van vergelijkbaar niveau zijn als jij.

Over het thema ‘samen’ vertellen wij (Ellen en Kirsten) je graag meer. Want het ‘samen’ dat vroeger vanzelfsprekend was, is dat tegenwoordig veel minder. En dat vraagt om nieuwe manieren om daar je weg in te zoeken.
Naast de uitgaven van Blad voor je Mond geven we op uitnodiging ook lezingen en presentaties over de kunst van waardevolle gesprekken. Daarnaast verzorgen we ook gespreksontmoetingen: jij zorgt voor een aantal mensen dat wel met elkaar in gesprek wil, wij leiden het gesprek.

Een aanvraag doen of eerst meer informatie? Vul dan het onderstaande formulier in en druk op verzenden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.